12.09.2024.

Preko jedanaesteraca do osmine finala

Preko jedanaesteraca do osmine finala Upozoravao je pomoćni trener Mensur Mujdža na opasnosti koje Kup utakmice često nose, ali ipak nismo očekivali da će se Gorica toliko namučiti da ostvari svoj cilj u Đakovu protiv četvrtoligaša. Iako je prije susreta najavljeno da neće biti previše promjena u prvih jedanaest Gorice, trener Vidović ipak je odlučio od početka krenuti s nešto mlađim sastavom. S obzirom da je do poluvremena rezultat ostao nepromijenjen, odmah na početku drugog dijela u igru su ušli Krizmanić, Pršir i Kolar, a od 60. minute na terenu su bili Mikanović te po prvi put u dresu Gorice napadač Mesaque Dju. 

U regularnom dijelu, Gorica nije uspjela pronaći put do mreže domaćina i tako izbjeći produžetke. U 91. minuti službeni debi u dresu Gorice upisao je veznjak Adrion Pajaziti, a u 93. minuti drugi debitant Dju postiže čudesan pogodak za vodstvo Gorice. Nažalost, nije to bilo dovoljno za pobjedu jer su hrabri domaćini izjednačili u zadnjim trenucima drugog produžetka preko Dogana tako da su na kraju jedanaesterci odlučili pobjednika i to tek u petoj seriji obranom vratara Žigera.   

Igra sigurno neće biti ta koja će se pamtiti iz ove utakmice,a najbitnije je da je plasman u daljnju fazu natjecanja izboren. Loša vijest je da se u utakmici ozlijedio mladi Sagna, ali više ćemo znati nakon pregleda. 

HNK ĐAKOVO CROATIA - HNK GORICA 1:1 (PEN 4:5) 
Đakovo. Stadion Đakovo. Sudac: Marko Crnojević (Novska). Pomoćnici: Bruno Premužaj (Varaždin) i Marko Marušić (Bjelovar). Četvrti sudac: Jasmin Horvat (Varaždin).
GORICA: Žiger - Majstorović, Gurlica, Maloča, Matković, Štiglec - Sagna, Pavlović, Skrbin - Šlogar, Gashi. Trener: Rajko Vidović
STRIJELCI: 0:1 DJU (93'), 1:1 DOGAN (118')
ŽUTI KARTONI: Đakovo: Batinić, Valentić, Damjanović; Gorica: Matković, Gurlica
CRVENI KARTONI: -
PENALI: Maloča Mario, Kolar Marko, Krizmanić Krešimir, Pajaziti Adrion, Pršir Jurica; Luiz Correa Moises, Ljulj Karlo, Šušak David, Lulić Renato, Dogan Mislav
Vrh