19.10.2024.

Službeno predstavljen novi trener Mario Carević

Službeno predstavljen novi trener Mario Carević Dva dana nakon potpisa ugovora, službeno je predstavljen Mario Carević, novi trener HNK Gorica.  

- Drago mi je da me predsjednik Nenad Črnko nazvao jer sam od bivših trenera Gorice čuo samo sve najbolje, a to mogu već i potvrditi nakon uvodnih par dana. Klub je dobro organiziran, osjeti se obiteljska atmosfera i nema prevelikog pritiska okoline. Osjećam mir za rad i s te strane mi je također iznimno drago da sam došao - rekao je uvodno trener Carević pa se okrenuo nogometnim planovima.

- Imamo još devet utakmica do stanke i cilj nam je skupiti što više bodova. U ovoj ligi nema loše momčadi, svaka utakmica će biti "na nož" i na nama je da se dobro pripremimo. Nadam se da će momci dobro reagirati na mene i stožer i da ćemo početi skupljati bodove.

Prva utakmica pod vodstvom trenera Carevića na rasporedu je ove nedjelje od 18:30 sati u Varaždinu.

- Varaždin je disciplinirana ekipa s nekoliko pojedinaca u jako dobroj formi. Teško ih je izdominirati jer su dobri u fazi obrane, ali mi imamo neki plan i vjerujem u svoju momčad. Također, mislim da možemo biti puno bolji i napadački - istaknuo je Carević.

Uz trenera, na press konferenciji bio je i predsjednik Gorice Nenad Črnko koji je osim o promjenama na klupi i transferima, govorio i o pretvorbi kluba u sportsko dioničko društvo. 

Finiširali smo ugovor. Određene korake moramo još poduzeti kroz Skupštinu kluba, koja će biti u ponedjeljak, ali definirali smo ulazak budućih partnera u klub. Taj će partner osigurati budžet za ovu sezonu, a vjerujem da će u travnju, a najkasnije u svibnju, s obzirom na realne rokove i procese u preoblikovanju kluba u sportsko dioničko društvo, HNK Gorica dobiti i novog većinskog vlasnika - rekao je Črnko.

Cijelu press konferenciju pogledajte na našem YouTube kanalu GoricaTV.